Eindregie Community Arts HKU

Ik begeleidde twee maal het project StutPlusHKU, een community art project waarbij studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in samenwerking met Stut Theater in tien weken één-op-één-gesprekken voeren met ouderen uit Utrecht en hun levensverhaal vormgeven in een artistiek eindproduct. Dit eindproduct kan variëren van een tekst, een hoorspel, een muziekstuk of een lied tot een beeldend kunstwerk of een individuele performance. Aan het einde van het traject maken de studenten een voorstelling speciaal voor de ouderen, waarbij ik hen ondersteunde in de regie. 

Vanuit Stut Theater coördineerde ik het project en coachte de studenten bij hun eerste stappen in het maken van sociaal-artistiek theater. De deelnemende studenten kwamen van de opleidingen Theatre & Education, Theatre Design, Writing for Performance en Musician 3.0. Het project vond plaats in woonzorgcentrum ‘t Huis aan de Vecht in Overvecht.


CONCEPT & SPEL: studenten van de HKU  |  EINDREGIE, COACHING & COÖRDINATIE: Suzan Tolsma  |  PRODUCTIE & BEGELEIDING  HKU: Anne de Veij  | COACHING VORMGEVING LEVENSVERHALEN: Esmee Olthuis, Judith Hofland, Evianne Lamme, Lidy Six  |  COÖRDINATIE HUIS A/D VECHT:  Nicolien van Veen