ervaringen

Suzan is een fijn, warm persoon die echt geïnteresseerd is in wie ik als mens ben, met mijn eigen verhaal en persoonlijkheid.

Door gerichte vragen, diepgaande gesprekken en zeer inzichtgevende oefeningen vond ik doorheen het proces antwoord op mijn vragen. Aan het einde van het traject verrastik mezelf omdat ik me ineens realiseerde: ‘ik weet prima wat ik wil’, wat een totaal nieuwe ervaring voor me wasMijn coach traject bij Suzan heeft me geleerd wat belangrijk voor me is, waardoor ik daar nu ook helemaal voor durf te gaan. Gecoached worden door Suzan heb ik ervaren als een groot cadeau. Een cadeau dat ik iedereen van harte toewens!”

Rosanne, bioloog (28 jaar)


“Suzan is rustig en door haar open houding voelde ik me vanaf het begin erg thuis bij haar. Ze maakt het makkelijk om bespreekbaar te maken wat moeilijk is te zeggen, om dingen bloot te geven die je liever niet blootgeeft. Ik heb dat als erg belangrijk ervaren en had tijdens de sessies met haar een rust die ik vaak niet heb.
De verschillende manieren om naar situaties te kijken (via gesprekken, visuele oefeningen, schema’s van persoonlijkheidsvormen) vond ik erg fijn, zo kreeg ik een completer beeld van mezelf. Ik had in het begin niet verwacht mijn einddoelen te behalen, maar die behaalde ik wel door wat ik in het coachtraject heb geleerd.”

Luuk, schrijver (31 jaar)


“Toen ik de eerste keer bij Suzan op de bank zat, wist ik eigenlijk niet zo goed waar ik precies voor kwam. Stap voor stap in precies het juiste tempo heeft zij mij geholpen dit helder te krijgen. Ik kon de dingen die ik leerde direct concreet toepassen in mijn dagelijks leven.
Suzan gaf me van het begin af aan het gevoel dat zij geen oordeel over mij had: niks voelde gek om tegen haar te vertellen. Daardoor durfde ik diep in mijzelf te gaan en kon ik met haar praten over dingen waar ik tot dan toe liever omheen liep.
Mijn coachtraject bij Suzan heeft mij zelfinzicht, zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfregie opgeleverd. Ik had bij aanvang niet durven dromen dat ik in zo’n korte tijd zo zou kunnen groeien. Zo’n ervaring gun ik iedereen!”

Femke, Visual Merchandising/Activity Manager (27 jaar)


“Bij Suzan op de bank voel ik me honderd procent gezien: ik mag er zijn en ben niet te veel. Ik voel geen oordeel: ik mag alles zeggen, zonder daarvoor gestraft te worden. Suzan zorgt voor rust en positiviteit. Ze is professioneel en kundig en tegelijkertijd heeft ze een goede intuïtie: op het juiste moment stelt ze de juiste vraag. Alsof ze de wirwar in mijn hoofd precies snapt en daar – meer dan ikzelf – de orde in ziet. In slechts één sessie is er een hoop gebeurd. Ik heb na de sessie direct kunnen handelen, wat een heel positief effect op mijn eigenwaarde heeft gehad!”

Marie, humanistica (23 jaar)


“Ik kwam bij Suzan met vragen over mijn positie als starteromdat ik het moeilijk vond om nieuw te zijn in het werkende leven en in mijn baan. Al snel kwam ik erachter dat ik het te snel allemaal goed wilde doen. Ik leerde hoe ik mijn gedachten kan analyseren, en daardoor te zien waar ik mezelf help, en waar ik mezelf tegenwerk. Suzan gaf mde tip helpende gedachten op te schrijven en op te hangen op een plek waar ik ze dagelijks kan lezen. Nu, een aantal maanden later, kijk ik er nog steeds naar, en zet het me telkens weer even op scherp. Ik heb Suzan ervaren als een heel rustige en oordeelvrije coach. Ze stelde me op mijn gemaken ik had het idee alles te kunnen zeggen. Ze vond dingen die ik vertelde nooit raar en gaf me de tijd om alles te zeggen wat ik dacht.”

Saskia, orthopedagoog (23 jaar)


“Suzan heeft zo’n oprechte interesse in mensen. Ze is zo betrokken in de manier waarop ze vragen stelt en doorvraagt. Dat viel me gelijk keihard op. We waren nog maar drie seconden met elkaar aan ’t praten, en het voelde alsof ik haar al jaren kende. Vanaf het eerste moment weet zij een sfeer te creëren waarin ik alles met haar durf te delen.”

Zoé, leidinggevende (27 jaar, deelnemer training Dienend Leidinggeven)


“Suzan heeft een fantastisch gevoel voor timing. Ze neemt de tijd die nodig is en houdt tegelijk het tempo erin. Die kwaliteit is goud waard. Suzan is empathisch en betrokken maar heeft geen mening in het coachgesprek. Dat is wonderlijk. Ik durf dingen tegen haar te zeggen waarbij ik schaamtegevoelens ervaar, omdat Suzan er geen veroordelende gedachten over heeft. Ze merkt op wat nodig is in het moment en gaat daarmee aan de slag. Ze heeft een fijne combinatie in zich van rust, volgen, luisteren en aanwezig zijn in het moment. En ze geeft me een positief gevoel over mezelf. Als ik bij haar wegga voel ik mij helder en weet ik weer wat ik waard ben.”

Maike, theatermaker en trainer (34 jaar)


“Ik heb Suzan ervaren als een hele goede coach. Ze is sensitief, zorgvuldig en creatief!”

 Petra, adviseur duurzame inzetbaarheid (42 jaar)


“Ik heb een coachtraject van acht sessies bij Suzan gevolgd en heb het als een goed en zinvol traject ervaren. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en meer zelfinzicht op meerdere vlakken.

Als professional weet ik beter hoe ik tegen werk aankijk in mijn huidige functie en ik heb een ruimere blik gekregen gericht op de toekomst. Ik ben mezelf meer gaan waarderen en goedkeuren en ik heb geleerd dat een positiever zelfbeeld zoveel deuren kan openen en bovendien meer tevredenheid brengt.

Suzan is oprecht in haar begeleiding en kan goed luisteren. Ze heeft een goede voorbereiding, is scherp in het doorvragen en weet het gesprek goed te structureren. Soms had ik het gevoel erg af te dwalen, alles erbij te betrekken en mijn hele leven te analyseren, en dan wist Suzan 
dat altijd weer goed te kaderen.”

Margo, schuldhulpverlener en vrijwilligerscoördinator (38 jaar)


“Suzan kan ik erg aanbevelen als loopbaancoach. Ik heb verschillende kennismakingsgesprekken gehad met loopbaancoaches en wat me mij Suzan opviel is dat ze op een diep niveau naar je kan luisteren. Ze maakt op een hele prettige, oprechte en open wijze contact met je, waardoor je je helemaal gezien voelt. Ze is zowel invoelend als analytisch en met haar creatieve geest durft ze out of the box met je mee te denken over loopbaanvraagstukken. Ik heb haar ervaren als een zeer kundige loopbaancoach.”

Hanneke, trainer en trainingsactrice (36 jaar)


“Ik heb mijn twee sessies bij Suzan als erg waardevol ervaren. Ik liep tegen faalangst en onzekerheid aan in mijn periode van solliciteren, en dit zat mij erg in de weg. Bij Suzan heb ik een sollicitatiegesprek geoefend tijdens onze eerste ontmoeting. Dit maakte het sollicitatiegesprek erg realistisch, waardoor de feedback extra waardevol was. Suzan is empathisch, luistert oprecht naar je, en stelt goede vragen. Ik kwam er achter dat ik negatiever denk over mijn presteren dan realistisch is, en kreeg goede tips over hoe ik meer relaxed kan zijn ondanks de zenuwen. Wat ook heel fijn is, is dat het gelijk zijn vruchten heeft afgeworpen, want bij het eerstvolgende sollicitatiegesprek nadat ik met Suzan had afgesproken werd ik aangenomen. Ik ben Suzan erg dankbaar!”

Lucy, onderzoekspsycholoog in opleiding (24 jaar)


“Ik voelde mij eigenlijk vanaf de eerste sessie op mijn gemak en gehoord. Suzan weet aan de juiste knoppen te draaien om tot de kern te komen. Suzan heeft veel rust in haar sessies, wat niet ten koste gaat van de tijd. Door het traject van 8 sessies leerde ik om in beweging te komen, patronen te doorbreken en mijn eigen kwaliteiten meer te gaan zien. Daardoor ben ik anders naar mijzelf gaan kijken. Tot slot heeft ze een fijne plek waar de coachingssessies gegeven kunnen worden. Al met al heb ik het als zeer prettig ervaren. Ik zou iedereen haar aanbevelen.”

Coen, retailmanager (35 jaar)


“Het coachtraject bij Suzan is de beste keuze die ik in tijden heb gemaakt. Ik heb 12 sessies tijdens mijn burn-out gehad en Suzan heeft me geholpen mezelf te vinden waar ik stiekem al heel lang naar verlangde. Ondanks de vele emoties die ik voelde tijdens (vooral de eerste 4) sessies, ging ik altijd met een gevoel van kracht en vertrouwen de deur uit. Ze gaf me ruimte om mezelf te leren kennen, ruimte in mijn hoofd en ruimte om te mogen innemen. Suzan gebruikt veel verschillende creatieve werkvormen en wisselt deze af met mooie gesprekken. Ik voelde veel warmte en empathie tijdens de sessies. Suzan is kundig, creatief, heeft een plan maar improviseert waar nodig. Ik ben Suzan ontzettend dankbaar en zou haar aan iedereen aanraden.”

Lotte, dansdocent (30 jaar)