werkwijze

Gratis kennismakingsgesprek

Als je mij al kent, via via over mij hebt gehoord of gewoon omdat je al weet dat je coaching wilt, wil je misschien direct aan de slag. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat je eerst wilt kennismaken. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Met een kopje koffie of thee hoor ik graag waar je mee aan de slag wilt en zal ik je meer vertellen over wat mijn coaching precies inhoudt. Een telefonische kennismaking kan ook. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend, na afloop zit je nergens aan vast.

Losse sessies

In een losse sessie kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, maar net waar jouw vraag of behoefte ligt. Ik hoor graag waarvoor je komt en welk onderwerp je wilt bespreken. Je kunt een enkele sessie boeken en na afloop kijken of je een vervolgafspraak wilt maken, maar we kunnen ook van tevoren bepalen of je in een aantal sessies aan iets specifieks wilt werken.

Compleet coachtraject van 8 sessies 

Een compleet coachtraject is zo opgebouwd dat er gedurende een aantal maanden een veranderings- en bewustwordingsproces in gang wordt gezet. Het coachtraject begint met jouw coachvraag, waarbij we bespreken welke doelen je wilt bereiken. Dan komen vier fases aan bod: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik. Naast gesprekken zet ik verschillende werkvormen in waardoor jouw coachvraag steeds meer wordt uitgediept. De exacte inhoud van het coachtraject en welke methoden en opdrachten hierbij passen, hangt af van jouw coachvraag. Het geraamte voor het traject is er maar de vragen en antwoorden die zich aandienen tijdens de sessies geven vorm en richting aan de invulling van het coachtraject. Elk traject is op jouw vraag afgestemd.

De gemiddelde duur van een compleet coachtraject zijn acht gesprekken, die ongeveer eens per twee of drie weken plaatsvinden. Een coachsessie duurt anderhalf uur. Tussendoor krijg je opdrachten mee naar huis. 

Eindrapportage

Bij een compleet coachtraject kan ik als je dat wilt een eindrapportage maken. Dit is een verslag van het gehele traject waarin alles is samengebundeld dat aan bod is gekomen, en waar je altijd naar terug kunt grijpen in de toekomst.

Methodieken

In mijn coaching maak ik gebruik van methodieken uit o.a. de Transactionele Analyse, Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg, het GROW model, drijfveer en kwaliteiten analyse, biografisch werken, de logische niveau’s en de creatiespiraal.